Marvu Logo

'Sterk in Verbinden'

ENDE

Wat doe je als de wens voor een geoptimaliseerde fileerafdeling en verbeteringen aan diverse transportoplossingen hoog op de agenda staan? Juist, dan bel je naar Marvu. Lees hier de case.

Gestroomlijnde vleesverwerking - Plukon Maasmechelen

Workshop photo

Wat doe je als de wens voor een geoptimaliseerde fileerafdeling en verbeteringen aan diverse transportoplossingen hoog op de agenda staan? Juist, dan bel je naar Marvu. Lees hier de case.

Turn-Key Oplossing voor Verbeterd Transport en Efficiëntie

Bij Plukon Maasmechelen, een belangrijke speler in de Europese pluimveevleesmarkt, stond de wens voor een geoptimaliseerde fileerafdeling en verbeteringen aan diverse transportoplossingen hoog op de agenda. Als producent van kipproducten en kant-en-klaarmaaltijden voor toonaangevende foodpartners, was het streven naar efficiëntie en kwaliteit van cruciaal belang.

Stroomlijnen van de Vleesverwerking met Marvu Transportbanden

Marvu Foodprocessing Equipment speelde een cruciale rol bij het aanpakken van deze uitdaging. Met een projectomvang van 125 meter werden diverse Marvu transportbanden en -systemen, waaronder Type 325, Type 280 en Type 360, strategisch ingezet om het transportproces te optimaliseren en geïntegreerde werkplekken te creëren. Een dynamische bandschraper en aanpassing van het bestaande transportsysteem werden naadloos geïntegreerd om een soepele productstroom te waarborgen.

In samenwerking met Plukon werd een turn-key oplossing ontwikkeld, van lay-outontwerp tot volledige oplevering. Het project omvatte onder andere:

  • Efficiënt verpakken van filets en haasjes voor retail
  • Geïntegreerde werkplekken voor trimmen en verpakken
  • Aanvoer- en afvoertransport voor verschillende processen
  • Aanpassing van bestaand krattentransport
  • Optimalisatie van verpakkings- en aanvoertransportsystemen

Marcel van de Heuvel, Manager Techniek bij Plukon Food Group, benadrukt de succesvolle samenwerking en benadrukt: “Het professionele en vakbekwame verloop van dit project heeft geresulteerd in een goed werkende installatie waar beide partijen trots op mogen zijn.”

Verbinding is de sleutel tot succes

Met dit project heeft Plukon Maasmechelen niet alleen hun transportefficiëntie aanzienlijk verbeterd, maar ook de basis gelegd voor een gestroomlijnd productieproces en hoogwaardige eindproducten die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen in de voedselindustrie.

 

Over Plukon Maasmechelen

Plukon Maasmechelen is een prominente speler binnen de Plukon Food Group, een vooraanstaand bedrijf in de Europese pluimveevleesindustrie. Met een sterke aanwezigheid in de markt levert Plukon hoogwaardige kipproducten en kant-en-klaarmaaltijden aan vooraanstaande food partners in heel Europa. Gevestigd in Maasmechelen, België, is Plukon Maasmechelen een van de 20 vestigingen die samen de Plukon Food Group vormen. Met een focus op efficiëntie en kwaliteit, streeft Plukon Maasmechelen ernaar om de productie van pluimveevlees te optimaliseren en te voldoen aan de behoeften van haar klanten in de vleesverwerkende industrie.

Vragen naar aanleiding van deze case? Neem eens contact op met een van onze experts!

Deze website maakt gebruik van cookies

Er worden cookies gebruikt om functionaliteiten op de website mogelijk te maken, statistieken bij te houden, gebruikersvoorkeuren op te slaan en voor marketingdoeleinden.

Privacy policy
ALLES ACCEPTEREN
ALLES WEIGEREN
WIJZIGEN